proprietatile unor fructe de padure

Murele sunt foarte bogate in antocianidine, substante antioxidante care combat efectele imbatrinirii. Murele contribuie la prevenirea bolilor neurodegenerative, cardiovasculare si a cancerului. Taninul din compozitia murelor intareste tesuturile si ajuta la tratarea afectiunilor intestinale. Murele sunt o sursa naturala de acid salicilic, substanta activa care se gaseste in aspirina. O suta de grame de mure consumate zilnic, intaresc organismul si-l tin la distanta de racelile si gripele de sezon.

Afinele contin vitamina A, vitaminele C si E, recunoscute pentru efectele lor antioxidante, si antocianine si fenoli care functioneaza tot ca niste antioxidanti. De asemenea, in compozitia afinelor intra si oxalatii, motiv pentru care medicii nu le recomanda persoanelor care sufera de afectiuni renale.
Acestea  se gasesc la  peste 2.000 de metri,

De la afine, in scop terapeutic, se folosesc, mai ales, fructele proaspete, neprelucrate in vreun fel. Dintre toate fructele toamnei, afinele au cel mai mare continut de antioxidanti, avand reale calitati cu care lupta impotriva proceselor de imbatranire. Efectul antioxidant si antiinflamator al afinelor le recomanda ca remediu in tratarea maladiei Alzheimer, a cancerului si afectiunilor cardiace.


Catina este de zece ori mai bogata in vitamina C decat citricele si mult mai bogata in betacaroten decat morcovii. Pe langa bogatia de vitamina C, fructele mai contin vitaminele A, E, K si vitaminele din complexul B, dar si minerale precum calciu, magneziu, fosfor, fier, sodiu.

Catina este unul dintre cei mai puternici antioxidanti naturali, ajuta la regenerarea tesuturilor, se recomanda impotriva bolilor de piele, a gripei si racelilor, a imbatranirii precoce. Datorita compozitiei sale bogate, catina se recomanda persoanelor care nu au pofta de mancare si celor care racesc foarte des si nu-si gasesc leacul.

Fragii

Bogate in vitamina C, folati, antioxidanti care ajuta la protejarea pielii, au continut mare de substante nutritive.
Sunt excelente pentru multe deserturi, dar cel mai bine este sa le consumati proaspete, eventual cu frisca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu